Kennel Cale Hill

Racestandard for Cairn Terrier

Helhedsintryk

Cairn Terriers skal karakteriseres ved deres frygtløse og muntre fremtræden. De er aktive, modige, hårdfører og har et stridhår og pjusket udseende. De er stærke og kompakt byggede. De skal stå godt fremad på forpoterne. Bagparten er stærk og ribbenene er dybe. Meget frie bevægelser. Pelsen skal være så hård, at den kan afvise et regnskyl. Hovedet er lille, men i balance med kroppen. Alle disse karakteristika er nødvendige hos denne brugshund.


Hoved & Skalle
Skallen er forholdsvis bred. Kæberne stærke, men ikke for lange og tunge. Der er et tydeligt stop, og der skal være rigeligt med pels. Snude partiet kraftfuldt, men ikke tungt. De stærke Kæber skal vise et bid, der hverken er over- eller underbid.


Øjne
Øjnene skal være vidtstillede, af middel størrelse og temmelig dybtliggende. Farven skal være mørk hasselnød, og der skal være buskede øjenbryn


Ører
Ørerne skal være små og spidse, bæres opretstående, men ikke for tætstillede.


Mund
Tænderne store og stærke. Saksebid


Hals
Halsen må ikke være for kort, og den skal gå godt over i skulderpartiet.


Forparten
Skulderne skal være tilbagelagte. Benene skal være middellange og skal have god benbygning, ikke for svær. Forbenene må ikke have løse albuer. Benene skal have en strid pels.


Krop
Kroppen skal være kompakt, ryggen lige. Godt buede, lange ribben. Hunden skal have stærke sener. Ryggen af middel længde. Lændepartiet stærkt.


Bagpart
Bagkroppen er meget stærk og kraftig.


Poterne
Forpoterne, som er størrer end bagpoterne, må være let udaddrejede. Trædepuderne skal være tykke og stærke. Tynde og flade poter er uønskede


Hale
Halen skal være kort og godt forsynet med pels, dog ikke fane. Den bæres muntert, men må ikke bue ind over ryggen.


Pels
Pelsen er vigtig. Der skal være dobbeltpels, en rigelig og strid, men ikke grov overpels og en kort, ulden underpels, som er blød og tæt. En åben pels er meget uønsket. Hovedet skal være godt forsynet med pels.


Farve
Rød, sandfarvet, gråtigret eller næsten sort. Alle farver undtagen sort og hvid er tilladt. Det er meget typisk med mørke ører og snudeparti.


Vægt og størrelse
Højden ligger mellem 28 og 31 cm. og vægten mellem 7-8 kg.


Bemærk
Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen